XWidgetSoft Forum

XWidget & XLaunchpad , Desktop customization
It is currently 2017年 Dec 15日 13:30

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: 2017年 Aug 13日 05:23 
Online
User avatar

Joined: 2013年 Jul 29日 09:13
Posts: 572
I have noticed since windows Vista +, that when running widgets for the first time on startup that a white box with a bevel appears around the widget to the extent of the widget window frame. Note this did not occur on Windows XP and appears to be related to the way that Windows desktop manager handles transparency-masked areas. This problem occurred first of all with Yahoo widgets but I have noticed it happening with Xwidgets too.

What this problem creates is a screen full of white borders surrounding each xwidget during startup. I am experiencing this at the moment in Windows 7 64bit ultimate but it is not limited to Win7 nor just this version.

By the time the system has finished the startup, the background has successfully redrawn so the issue resolves itself. However it does make widget startup look shabby.

What would fix this problem is if Xwidget instituted an optional delay in startup, for example a 30-45 second delay to allow Windows to sort itself out.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 2017年 Aug 13日 06:07 
Online
User avatar

Joined: 2013年 Jul 29日 09:13
Posts: 572
As a workaround I have removed the automatic start option within Xwidgets and instead now use the Windows task scheduler to run the xwidgetstarter.exe with a one minute delay. This should be long enough to avoid Windows conflicts for resources/structures during startup.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 2017年 Oct 10日 03:22 
Online
User avatar

Joined: 2013年 Jul 29日 09:13
Posts: 572
One minute was not enough - I moved the xwidget startup from being
configured within the xwidget engine's preferences to the Windows
scheduler. Xwidget now starts some 15 minutes after the system is
restarted. It does improve the problem of the white backgrounds showing
on top of the widget's main window, however the problem is not gone
completely. When the system is being heavily used and an xwidget is
also in operation a white box will draw around the widget until the contention is resolved.

Image

The above image shows the problem occurring around a series of Yahoo widgets, the issue affects both engines in the same way so the picture is relevant.

Moving the xwidget startup has a pleasant side-effect - the system
starts much quicker too. There is obviously some contention on startup
as you'd expect and having xwidget in there competing for resources
slows things right down.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 2017年 Nov 6日 01:06 
Online
User avatar

Joined: 2013年 Jul 29日 09:13
Posts: 572
Nobody else has this problem at all? Can't believe that. I have experienced it since Vista.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group